Friday, May 29, 2009

Tom Yum Kha Mooh

Tom Yum Kha mooh (pork hocked spicy soup)
My ingredient does not fix how much to put in the pot just what I want and also does not have curtain time for how long does it cook. I decided by my eyes so you can do the same and taste it as you like. This spicy main taste are sour and hot.
Ingredient : Rib, mushroom, lemongrass,fresh chilli (green or red), young galangal, lime, kaffir lime leaf (if can not find it is OK),fish sauce, sugar and water
Cook :
@ Cut rib into bite-size pieces, slice mushroom
@ Cut lemongrass into 2 inches and beat, beat chillies to flat little bit, slice young galangal and cut half kaffir leaves
@ Boil water with little fish sauce ,little sugar ,lemongrass and young galangal using medium heat.Add the rib and continue bliling until the rib is tender, add mushrooms , kaffir leaves
@ Season with sugar, lime juice, fish sauce and chillies, then turn off the heat

2 comments:

Extra said...

น่ากินจัง ทำเองเหรอ

Oath said...

ใช่แล้ว

เมื่อเราไม่ท้อ ไม่ถอย ตั้งใจ และลงมือ อะไรก็สำเร็จได้สักวัน
แวะมาบ่อยๆ นะค่ะ ขอให้มีความสุข และ มีความรักรอบๆ ตัวทุกคนค่ะ
If we never give up and begin doing, we will succeed. I wish everyone happiness and love, stay around.

เรื่องราว ข้อมูล บทความ ที่เขียนทั้งหมด ที่พื้นที่แห่งนี้เป็นข้อมูลส่วนตัว ตั้งใจเขียนเป็นบันทึกเก็บไว้อ่านย้อนหลังเพราะไม่ได้เขียนใส่สมุดตั้งแต่มาอเมริกาและเพื่อง่ายต่อทางบ้านที่ประเทศไทยได้เห็นชิวิตความเป็นอยู่ ทั้งเล่าสู่กันฟังถึงสิ่งที่ได้รู้ ได้เห็น ได้สัมผัส มิได้มีเจตนากระทบกระทั่งบุคคลใดขอขอบคุณเจ้าของบทความ งานเขียน และรวมถึงวิดีโอ ที่มีประโยชน์ได้นำมาอ้างอิงเผยแพร่ไว้ที่นี่ และยินดีต้อนรับทุกคนที่เข้ามาทั้งด้วยความตั้งใจและบ้งเอิญค่ะ

Stories and articles in this blog are my experiences .I would like to share in public. Welcome everyone!

Since I moved to the USA I have not written in a book, I use this space to keep the memories of everything I do and everyone I meet and this makes it simple to update my family in Thailand also.

Thank you to all the writers and people educated in the media who I copied to share this blog