ส่วนผสมกะปริมาณเองค่ะ
I estimate all ingredients
ซี่โครงหมูหั่นชิ้นพอคำ chop ribs
พริกแกงเขียวหวาน (เพิ่มพริก กระเทียมตำ) Green curry paste (additional : Chili and garlic pounded)
เห็ดนางฟ้า angle mushroom
ซีอิ้วขาว soy sauce
น้ำผึ้ง honey
น้ำตาลปึก palm sugar
น้ำมันพืช cooking oil
น้ำ water
คะนอก้อน flavor cube
ต้นหอม green onion
ต้มกระดูกในน้ำคะนอก้อน สองชั่วโมง หรือจนเปื่อย
boil ribs with flavor cube about two hours or until soft
ผัดพริกแกง และ พริกตำกระเทียมในน้ำมัน
saute chili paste and chili with garlic pounded in cooking oil
ใส่กระดูกหมูที่ต้มเปื่อย (ไม่ใส่น้ำ หรือถ้าชอบใส่นิดหน่อย)
add ribs (add little soup if you like)
ใส่ต้นหอมหั่น เห็ด
add slices green onion and angle mushroom
คลุกให้เข้ากัน ปรุงรสด้วย น้ำผึ้ง น้ำตาลปึก ซีอิ้วขาว ชิมตามชอบ
stir and mix all ingredient and seasoning with soy sauce, honey and palm sugar then taste as you prefer
ป้าโอ้ทหวานนำ เผ็ดกลาง
my dish was sweet more , spicy a bit
กินกับข้าวร้อนๆ และ ไข่ต้ม
Eat with hot rice and boiled eggs
No comments:
Post a Comment