Life is short then do what brings happiness to life. Not just me who always smile but I wish you smile too, when reaches my comfort zone.

Saturday, June 6, 2009

เฮอริเทจ พาร์ค นอร์ธแคโรไลน่า Heritage park, NC

24 พ.ค 2552

ไปงานบอลลูนโชว์ แต่มีบอลลูนแค่ลูกเดียวเอง แฟนนกบอกว่าเมื่อก่อนมีหลายสิบลูกแต่ตอนนี้ไม่รู้ทำไมเหลือลูกเดียว

Sunday May 24th 2009

We went to "Heritage Park" North Carolina. My friend's BF told "there were balloon show and we can ride it".


ภายในสวนสาธารณะ มีซุ้มเครื่องเล่นมากเชียวนึกถึงงานภูเขาทอง แต่ไม่มีสาวน้อยตกถังแฮะ โอ้ทเล่นชู้ตบาสแต่ไม่ได้รางวัลเพราะไม่เข้าห่วงเลยสักลูก

 We were there about noon.The weather was nice .There were many game booths that made me think about "Temple fair " in Thailand. There were not many people when we got there.
 
 นอกจากเครื่องเล่นแล้วยังมีวงดนตรีแสดงอีกผู้คนจะมีผ้าไปปูนั่งดูกัน มีบาร์บีคิวขาย ถ้าเป็นบ้านเราก็คงก๋วยเตี๋ยว ผัดไทย ข้าวผัด ลูกชิ้นปิ้ง ...ก็ว่ากันไป
 

กว่าเจ้าหน้าที่จะติดตั้งบอลลูนก็ปาไปบ่าย3-4โมง ค่าขึ้นคนละ $15 ตอนแรกนึกว่าจะปล่อยลอยด้วย แต่คงเพราะมีลูกเดียว คนสนใจขึ้นเยอะ เลยได้แค่ขึ้นไปแล้่วลง เขายึดไว้ด้วยเชือกเส้นโต 4-5เส้น รอบๆด้าน เสียดายโอ้ทขึ้นแล้วดันยืนด้านใน ถ่ายรูปไม่เห็น แต่เห็นดารินชัดในรูป

We paid for parking $5 and took a service bus into the park . In fact it was not far from parking which we could walk .

I played basket ball shooting but did not get any prize because I did bad!,We also play "Roller coaster".It was fun but a bit scared for me. Darin liked it but seat space too small for him..LOL .There was a band show on stage and free ice cream. I took twice.
In the evening, hot air balloon setting up . There were many people interested to ride on it included us. We thought the balloon will move but just go up and down. My friend 's BF said " there were many balloons but did not know what happen only one show for today".

ดารินพาขึ้นรถไฟตีลังกา ไม่เสียวแต่กลัวหลุดจากรถไฟมากกว่าเพราะทุกครั้งที่ตีลังกาก้นลอยจากที่นั่ง ทุกทีทำให้จับราวเหล็กแน่นเลย กลัวหลุด แต่ดารินซิแน่นติดที่นั่งไม่มีช่องหายใจด้วยซ้ำ ...ฮ่าฮ่า 

It was a good experience for me to ride balloon.


คุ้มทริปนี้ได้ขึ้นบอลลูน ขากลับโชคดีเราเดินกันจนใกล้ถึงที่จอดรถฝนก็ตก แต่ก็ยังมีผู้คนทะยอยมากันไม่ขาด 

มี เรื่องขำเม้าท์นิดนึง..งานนี้นกเราติดอยู่ในห้องน้ำออกไม่ได้ เพราะกลอนเจ้ากรรมดันแข็ง เป็นเหตุให้นกต้องมุดด้านล่าง แต่พอมุดได้ครึ่งตัวประตูดันเปิดซะงั้น ดีนะที่ประตูไม่เป็นแบบบ้านเรามีช่องมุดได้ ไม่เช่นนั้น ร้องไห้ขี้มูกโป่งไปแล้วแน่ๆ เลย

It was lucky for us because the rain was coming at the time we were going back.

1 comment:

Jack Winn said...

I sounds like you had a very good time at the park. I got to ride in a hot air balloon once,for about 20 miles over the hills and valleys in Pennsylvania. It was very exciting and I would like to do it again but it is not cheap! It cost me $75 for 30 minutes!

เมื่อเราไม่ท้อ ไม่ถอย ตั้งใจ และลงมือ อะไรก็สำเร็จได้สักวัน
แวะมาบ่อยๆ นะค่ะ ขอให้มีความสุข และ มีความรักรอบๆ ตัวทุกคนค่ะ
If we never give up and begin doing, we will succeed. I wish everyone happiness and love, stay around.

เรื่องราว ข้อมูล บทความ ที่เขียนทั้งหมด ที่พื้นที่แห่งนี้เป็นข้อมูลส่วนตัว ตั้งใจเขียนเป็นบันทึกเก็บไว้อ่านย้อนหลังเพราะไม่ได้เขียนใส่สมุดตั้งแต่มาอเมริกาและเพื่อง่ายต่อทางบ้านที่ประเทศไทยได้เห็นชิวิตความเป็นอยู่ ทั้งเล่าสู่กันฟังถึงสิ่งที่ได้รู้ ได้เห็น ได้สัมผัส มิได้มีเจตนากระทบกระทั่งบุคคลใดขอขอบคุณเจ้าของบทความ งานเขียน และรวมถึงวิดีโอ ที่มีประโยชน์ได้นำมาอ้างอิงเผยแพร่ไว้ที่นี่ และยินดีต้อนรับทุกคนที่เข้ามาทั้งด้วยความตั้งใจและบ้งเอิญค่ะ

Stories and articles in this blog are my experiences .I would like to share in public. Welcome everyone!

Since I moved to the USA I have not written in a book, I use this space to keep the memories of everything I do and everyone I meet and this makes it simple to update my family in Thailand also.

Thank you to all the writers and people educated in the media who I copied to share this blog