เรื่องราวที่เขียนในบล๊อกเป็นประสบการณ์ และชิวิตประจำวันของโอ้ทเอง ตั้งแต่อยู่แผ่นดินบ้านเกิด จนย้ายมาไกลม๊ากมาก ด้วยเหตุที่หลงหนุ่มตาใสคุยกันคนภาษา คนละสัญชาติ เขียนไว้ให้ทางบ้านได้รู้ความเคลื่อนไหว เขียนไว้เป็นบันทีก เก็บไว้อ่านย้อนหลังเมื่อวันเวลาผ่านไป ซึ่งเอากลับมาไม่ได้ หากสิ่งที่เขียนไว้จะเป็นประโยชน์กับบางคน หรือหลายๆ คนด้วยก็ดีใจ


โอ้ทไม่ได้เขียนเรียงตามวันนะค่ะ เหตุการณ์ก่อน-หลัง สลับกันไปมา เรื่องไหนภาพน้อยเขียนเร็ว เรื่องไหนภาพเยอะ เขียนแล้วเก็บไว้ใส่ภาพตามหลังทำให้ตีพิมพ์ช้าไป...ด้วยประการนี้ละจ้าThe stories in this blog are the true experiences of everyday life from a regular person, "Me". I have written since I lived in Thailand and have continued to write since that I moved away from Thailand and married a man who is totally different from myself in almost every way. I write the blog so I can share my everyday life with my family in Thailand and also to record my memories because nobody can bring back time that has passed but my writing can. If my writing can help anyone as reference information it is good.


My post do not in order by the date because I have pictures do not finish organizing so I wrote the stories and save as daft then will public when I added the photos so the stories with less photos always public first.

Tuesday, December 15, 2009

ESL: last day before holiday...ก่อนวันหยุด


เมื่อวานเป็นวันสุดท้ายที่เราจะเรียนภาษาอังกฤษก่อนวันหยุด แต่เราเห็นพ้องต้องกันว่าจะไม่มีการเรียน แต่เราจะกินๆๆๆๆ กันแทน...ทุกคนชอบ สถานที่เป็นบ้าน อีเบ็ต เพื่อนชาวเปรู และอยู่ใกล้โรงเรียน ง่ายสำหรับโอ้ทที่สุด อีเบ็ตติดไฟที่หน้าต่างสวยเชียว เข้าบ้านเจอต้นคริสมาสต์สวยอีก ชอบจัง โอ้ทไม่มี..แงๆๆๆๆ สมาชิกวันนี้ประกอบด้วย พ่อ แม่ อีเบ็ต และ ลูกสาว 2 คน แจ๊ค เมลานี กลอเรีย(เพื่อนชาวโคลัมเบีย เป็นพี่น้องกัน) และคนที่เล่าเรื่องอยู่ตอนนี้จ้า..อิอิ ทุกคนเตรียมอาหารมา และยังมีของขวัญมาให้ด้วย เป็นเซอร์ไพรส์เพราะไม่รู้กัน โอ้ทเองเอางานปั้นไปให้ทุกคน โดยจะให้ทุกคนได้เลือกของที่ตัวชอบ มีเงื่อนไขว่าจับได้ชื่อใครคนนั้นถึงจะได้เลือก ทุกคนชอบใจ เมลานีมีหมวกซานต้า ไฟกระพริบ กับแว่นตามาให้ พวกเราฮากันเลยทีเดียวตอนที่เมลานีเอามาโชว์ แจ๊คมีโลชั่นมาให้สาวๆ และเล่าว่าตอนไปเลือกกลิ่น ภรรยาแจ๊คไปช่วยเลือกให้ เอาหลายๆ กลิ่นป้ายที่แขนลอง แล้วไม่พอ ขอให้แขนแจ๊คด้วย...ฮ่าฮ่า เป็นวันที่มีความสุขอีกวัน คุยกัน หัวเราะ กินอิ่ม และได้ของขวัญกลับบ้าน ชอบจังเทศกาลนี้ได้ของขวัญเยอะแยะเลย นี่ก็เป็นคริสมาสต์ปีที่ 2 ของโอ้ทในอเมริกาจ้า

Yippie! I like Xmas because I have got many presents. Yesterday was the last day for ESL before the holidays. We agreed to not have class but to have dinner at Ivette's house instead. Ivette decorated her house with colored lights on the windows...really nice and also her Xmas tree was pretty. I love them.

Everyone brought food and presents (surprise). I had my pottery for them. They chose what they liked by picking names out of a box to see who would choose 1st and next...Marleny had cute hats with sparkling lights and fancy glasses for us. Jack had lotions for every girl. We also gave a gift card for Jack. It was a wonderful day with laughing, enjoying and warming, full of fun.

Wow! It is the 2nd Xmas for me in this country.


She wanted to tasted me…


click here for copy pics.

No comments: