1st March 2011...Last year I cooked lobster by baked but today I cooked in different way by stir fried with red chilli paste and also made one tail not spicy for my husband in case he did not like my stir fried. He ate both.
ลงมือกันเลยดีกว่าจ่ะ... Let's start...
1.เตรียมทุกอย่างให้พร้อม : บร๊อคโคลี่ ล๊อปสเตอร์หั่นชิ้นพอคำ เห็ด(ในถาดไม่มีเพราะแช่น้ำอยู่) แครอท และ พริกแกง
Prepare everything : broccoli, slices lobster, slices mushroom ( not in the plate) slices carrot and red chilli paste
2. ตั้งกะทะใส่น้ำมันนิดหน่อย ผัดพริกแกงให้หอม ใส่ลอปสเตอร์ที่หั่น ผัดพอสุก ปรุงรสด้วยน้ำปลา ซีอิ้วขาว น้ำตาลทราย ชิมก่อนจนได้รสตามชอบ ใส่ผักทุกอย่างลงไป คลุกให้ทั่ว ปิดฝาสักครู่ โอ้ทกับมิสเตอร์ชอบผักกรอบ เลยไม่ผัดนาน สำหรับคนชอบผักสุกๆๆ ผัดนานตามต้องการจ้า กินกับข้าวร้อนๆๆ อร่อย
ปล. มิสเตอร์บอกว่าเมนูนี้ให้ตัดออกจากลิสเลยเพราะเผ็ดมากกกกกกกกกกกกก...แจ๋วมือหนักใส่พริกเยอะไป กินเองยังเผ็ดเลย
Heat a pan with little bit cooking oil, add red chilli saute' until smell then add slices lobster and cook until lobster almost done, seasoning with fish sauce, soy sauce and sugar and taste as you like, add all vegetables and stir until everything mix then cover with the lid until the vegetable soft as you like. We like crunchy so I did not leave long. Serve with rice...so good.
PS: How much red chilli depends on how spicy you like. My husband told me this menu need to cross from the list because it burned his mouth. I added too much chilli paste even myself still too spicy.
มีของแถมด้วย หนึ่งหางอบในกะทะ ใส่เนย เครืองปรุงสำเร็จของฝรั่ง หยอดซีอิ้วขาวนิดหน่ย ปิดฝา อบจนสุก
I also had additonal cooked in a pan, butter ,seasoning with pepper lemon and soy sauce then cover with the lid until cook well.
2 comments:
what does it taste like? Is it good?
อร่อยมากๆ ซื ไม่เหลือเลย ฮ่าฮ่า
Post a Comment