อยากกินเค๊กมาหลายวันแล้ว วันนี้บ่าย ๆ ลงมือเลย ส่วนผสม และ วิธีดูจากคัพเค๊กที่เคยทำ แต่คราวนี้เทใส่ถาดเดียว ผลปรากฎว่าอบตามเวลา 25 นาที ไม่สุกแหะ เอาส้อมจิ้มตรงกลาง ส่วนผสมยังเละอยู่เลย อบต่ออีก 15 นาที จิ้มดูอีกที เกือบแล้วอบต่ออีก 5 นาที ใช้ได้...
ระหว่างรออบ จัดการทำครีมโป๊ะหน้าเค๊ก แต่ดันใส่นมมากเกินไป(ส่วนผสมนี้ต้องตั้งเตาละลายก่อน) ตียังไงก็เป็นน้ำไม่เป็นครีม...ทิ้งน่ะซิ เสียของจริงๆๆ แล้วทำไงละที่นี่ หาวิธีง่าย ๆที่ไม่ต้องตั้งให้ร้อน ได้ล่ะ แต่ตียังไงน้ำตาลก็ไม่ละลาย ไม่รู้ว่าทำไม่ถูกหรือว่าตามสูตรเป็นแบบนี้ เพราะในหนังสือไม่ได้บอกไว้ ก็ทำครั้งแรกนี่นา ..เมื่อได้ครีมที่ไม่เป็นครีมตามคาด ก็จัดการ แกะเนื้อเค๊กที่อบ และ เย็นได้ที่ออกจากพิม วางในจาน แล้วราดครีมใส่ แหมดูไม่น่ากินเลยแหะ
June 15, 2010
I wanted to eat cake for many days, then I bake one in the afternoon.
I followed cup-cake ingredient which I bake last time but I pour all in one sheet.
OMG! 25 minutes baking but the cake still raw. I checked the center of it which was liquid still, then I continue baking 15 minutes and then 5 more minutes.
I was mixing frosting while waiting for the batter cake. Grrrrr! I added too much milk which caused my frosting never changed to cream. Waste! I throw it and searched for the easy ingredient frosting. I chose the way no need to heat but I could not make sugar melt. I had no idea what I did wrong. Well, it was my first time making this frosting then I was OK with it.
I did not get frosting cream but sugar.
โรยเม็ดน้ำตาลสีเข้าไปซิ...ว้าว น่ากินในบัดดล
WoW! sprinkle color make my cake look better
หวานมากเลย แจกจ่ายเพื่อน ๆ แบ่ง ๆ กันไปชิมเพราะกินคนเดียวคงนานกว่าจะหมด ดารินกลับมาถึงบ้านเห็นเค๊กโอ้ทแล้วหัวเราะ
My cake was too sweet. I took the cake to ESL class and share with friends.
Mister came home and saw my cake. He was laughing.
ปล.กินตอนแช่เย็นอร่อยกว่าจ้า
PS: cake after refrigerator was a better taste
Recipe’ chocolate cupcake but I pour all in one pan.
ส่วนผสมเหมือนช้อคฯคัพเค๊ก แต่เทใส่ถาดเดียว
- 2 cups all-purpose flour
- 2 cups sugar
- ½ teaspoon baking powder
- 1 teaspoon baking soda
- ½ cup shortening
- ¾ cup water
- 2 large eggs
- ¾ cup milk
- -1 teaspoon vanilla
- 4 ounces melted unsweetened baking chocolate
1. Preheat oven to 350 degrees. Greased and flour a pan.
2. Combine all ingredients in a large mixing bowl. Mix at low speed for 30 seconds, and scrape bowl. Mix at high speed for 3 minutes.
3. Fill in a baking pan bake 20 to 25 minutes or until a tooth pick inserted in comes out clean.
4. Cool 10 minutes in pan then remove from pan and place on wire rack to cool completely
5. Frost.
วิธีทำครีมราดตามภาพ
1. น้ำตาลทราย 2 ถ้วย (ถ้าไม่ชอบหวานให้ลดปริมาณ)
2. นม 2 ช้อนโต๊ะ
3. เนย 2/3 ถ้วย
4. วนิลา ¾ ช้อนชา
5. ช้อคโกแลตละลาย 2 ออนซ์ (โอ้ทไม่ได้ใส่)
ตีส่วนผสมทุกอย่างด้วยกันจนเป็นครีม นิ่ม (โอ้ทตีเป็นครีมแต่น้ำตาลละลายไม่หมด ไม่แน่ใจว่าเป็นแบบนี้ หรือว่าทำผิด ออกมาตามภาพ)
No comments:
Post a Comment