น้ำมันใส่กะทะ ผัดหมูเกือบสุก ใส่พริกแกงแดง อย่าลืมเติมพริกตำกระเทียมด้วยนะจ่ะ ผัดหอมๆ นิดนึงแล้วใส่มะเขือเทศบดกระป๋อง (เจ้านี้ซื้อมาผิดตอนทำลาซานยา นึกว่าเหมือนกันไม่ได้อ่าน ปรากฎว่าข้างป๋องเขียนว่า tomato paste แต่จะซื้อ tomato sauce เลยเอามาลองผัดน้ำพริกซะ) ใส่พริกหยวกหั่นเหลี่ยม แครอทหั่นเหลี่ยม ผัดๆๆๆๆ เติมซีอิ้วขาว น้ำตาล ถ้าข้นไป เติมน้ำค่ะ ลดไฟอ่อนๆๆ ปิดฝาไว้แป้บนึง พอให้แครอทสุก กินกับคะน้าต้ม ข้าวร้อนๆๆ อาหย่อยๆๆๆๆ
I wanted to eat chilli paste call “Nam prik Ong” but I do not know how to make it, so I made my style . I call this chilli paste “Nam prik Oath”. Yes, it came from a person who made== ME…LOL
Prepared:
Ground pork
Red curry paste (I also added smash chilli and onion a little to make stronger taste)
Cut square carrot
Cut square pepper
Soy sauce or fish sauce
Sugar
Water
Tomato paste
Oil
Red curry paste (I also added smash chilli and onion a little to make stronger taste)
Cut square carrot
Cut square pepper
Soy sauce or fish sauce
Sugar
Water
Tomato paste
Oil
Cook:
Heat oil in a pan and simmer ground pork, added red curry paste and stir until smell, added carrot,pepper,tomato paste and seasoning with soy sauce or fish sauce and sugar.
Cover with a lid for few minutes or until carrot cook and ready to serve.
No comments:
Post a Comment