Photo took @ Nigara Falls July 1,2011


เรื่องราวที่เขียนในบล๊อกเป็นประสบการณ์ และชิวิตประจำวันของโอ้ทเอง ตั้งแต่อยู่แผ่นดินบ้านเกิด จนย้ายมาไกลม๊ากมาก ด้วยเหตุที่หลงหนุ่มตาใสคุยกันคนภาษา คนละสัญชาติ เขียนไว้ให้ทางบ้านได้รู้ความเคลื่อนไหว เขียนไว้เป็นบันทีก เก็บไว้อ่านย้อนหลังเมื่อวันเวลาผ่านไป ซึ่งเอากลับมาไม่ได้ หากสิ่งที่เขียนไว้จะเป็นประโยชน์กับบางคน หรือหลายๆ คนด้วยก็ดีใจ


โอ้ทไม่ได้เขียนเรียงตามวันนะค่ะ เหตุการณ์ก่อน-หลัง สลับกันไปมา เรื่องไหนภาพน้อยเขียนเร็ว เรื่องไหนภาพเยอะ เขียนแล้วเก็บไว้ใส่ภาพตามหลังทำให้ตีพิมพ์ช้าไป...ด้วยประการนี้ละจ้า



The stories in this blog are the true experiences of everyday life from a regular person, "Me". I have written since I lived in Thailand and have continued to write since that I moved away from Thailand and married a man who is totally different from myself in almost every way. I write the blog so I can share my everyday life with my family in Thailand and also to record my memories because nobody can bring back time that has passed but my writing can. If my writing can help anyone as reference information it is good.


My post do not in order by the date because I have pictures do not finish organizing so I wrote the stories and save as daft then will public when I added the photos so the stories with less photos always public first.

Friday, December 10, 2010

กุ้งห่มผ้า กับ ผัดหมูพริกหยวก... Shrimps in blankets and Pork stir fried with Pepper

จั่วหัวไว้แบบนั้น เพราะว่าหน้าตาแบบนี้
วิธีทำง่ายสุดๆๆ...เอาเบค่อนมาห่อกุ้ง แล้วใส่เตาอบ 350F 10-15 นาที ก็ได้กินแล้ว ไม่ต้องปรุงอะไรด้วย เพราะรสเบค่อนทำให้อร่อยพอแล้ว

Prepared: It was very easy just take bacon half piece wrap around a shrimp. Bake 350F for 10-15 minutes.




อีกจานก็ง่ายเหมือนกัน...

1. ตั้งกะทะ ใส่น้ำมันนิดหน่อย ผัดหมูที่หั่นไว้แล้วให้เกือบสุก
Heat a pan with little cooking oil and add slices pork, cook until pork almost done
2. ใส่ผักที่หั่นเตรียมไว้ทุกสิ่งอย่าง ได้แก่พริกหยวก หอมใหญ่ และ แครอท ปรุงรสด้วยซีอิ้วขาว น้ำปลาเล็กน้อย ซอสหอยนางรม และ น้ำตาลทรายนิดหน่อย พริกไทยดำ
add slices pepper, onion and carrot. Seasoning with soy sauce, little fish sauce, oyster sauce , sugar and black pepper.


No comments: