ปล. มิสเตอร์ให้คะแนน ปีกไก่ 9/10 แต่ให้น่องไก่ 4/10
The idea of this menu: My Mister likes to bought chicken wings from a Mexican shop after we watched movie at People Plaza where we have been often. There are many kind of sauce to add in the wings and one of my Mister favorite sauce taste sour which I do not like.
Mister gave me 9/10 points for the wings but 4/10 points for the thigh
I went to a Buffalo Wild Wings restaurant where is not far from my place. There are many difference kinds of sauce to add in the wings more than the Buffalo wings Mexican store. I ordered Asian sauce and love the taste. From that, I thought it is not difficult then I cook the wings by my thought from the taste of wings I ate.
1. เตรียมปีกไก่ น่องไก่ บั้งน่องไก่ หมักซีอิ้วข้าว หรือ น้ำปลา หรือ เกลือตามชอบ ใส่น้ำตาลทรายนิดหน่อย หรือจะหมักซอสเลยก็ได้ 5-10 นาที
Prepare chicken wings for chicken thigh and mix with soy sauce or fish sauce or salt and add little sugar or the sauce you like then let the sauce into the chicken about 5-10 minutes.
Heat cooking on in a pan (I do not like to cook with deep fried pot ) on the stove, then fried chicken until crunchy . Do not let the chicken burn too long until sticky and dry.
Drain the oil let fried chicken dry a bit.
Turn off the stove and add fried chicken back to the pan then add hot sauce or chicken chilli sauce or any sauce you like but not too soak. Stir until sauce catch all meat.
5. ตักใส่จานพร้อมเสริฟ Ready to serve
4 comments:
นั่นแน่ มีฝีมือกันนะเนี่ย..สีสันชวนหยิบมาเทะด้วยนะเนี่ย
เมื่อวานพี่ก็ทำไก่ทอดเหมือนกัน แก่กินกับน้ำจิ้มไก่อย่าเดียว แค่นี้กลิ่นก็คลุ้งบ้านเลย แม็ทบอกว่ากินอิ่มมาแล้วไม่ต้องเผื่อหรอก ดีๆๆ พี่ดาทำกินแบบไม่เกรงใจ แต่หน๋อยแน่ได้กินแล้วมากินด้วยตั้งเยอะ
เดาทำนะค่ะพี่ดา ไปกินมา คิดว่าไม่น่ายาก ทำแต่ละครั้งออกมาไม่เหมือนกันสักครั้งเลยค่ะ
หนุ่มคนนั้นของพี่ดาคงอยากจะเอาใจเมียด้วยแหละ เลยกินด้วยซะเยอะ หารู้ไม่ว่า แม่ครัวเคืองมาปันส่วนไปแบบนี้..อิอิ
ทำออกมาน่ากินนะนี่ แต่ถ้าเราไม่มีซอสพริกแบบโอ้ทใช้ซอสพริกศรีราชาแทนได้ไหม มันเหมือนกันหรือเปล่าหรือมันจะออกไปคนและทางเลย
แรกๆ เราใช้ซอสพริกศรีราชา ผลออกมากินไม่ได้ เผ็ดค่อดๆๆ เลย แต่ว่าอร่อยนะเพราะถูกปากคนไทยอย่างเราๆๆ แต่ปัญหาบ้านเราคือ แม่ครัวไม่กินเผ็ด ลูกค้าเขากินเผ็ดได้มากกว่าแม่ครัวไง แล้วเขาจะชอบรสออกเปรี้ยวๆๆเหมือนซอสไก่บัฟฟาโล่ เลยไปหาซื้อซอสฝรั่งมา ได้แบบที่ใช้นี่ล่ะอร่อยสุด(ถูกปาก)เพราะก่อนหน้าเคยซื้อยี่ห้ออื่นมาไม่อร่อย ซอสอะไรได้หมดแหละ ถ้าชอบ จะเอาผัดพริกแกงมาใส่ยังได้เลย
Post a Comment