Photo took @ Nigara Falls July 1,2011


เรื่องราวที่เขียนในบล๊อกเป็นประสบการณ์ และชิวิตประจำวันของโอ้ทเอง ตั้งแต่อยู่แผ่นดินบ้านเกิด จนย้ายมาไกลม๊ากมาก ด้วยเหตุที่หลงหนุ่มตาใสคุยกันคนภาษา คนละสัญชาติ เขียนไว้ให้ทางบ้านได้รู้ความเคลื่อนไหว เขียนไว้เป็นบันทีก เก็บไว้อ่านย้อนหลังเมื่อวันเวลาผ่านไป ซึ่งเอากลับมาไม่ได้ หากสิ่งที่เขียนไว้จะเป็นประโยชน์กับบางคน หรือหลายๆ คนด้วยก็ดีใจ


โอ้ทไม่ได้เขียนเรียงตามวันนะค่ะ เหตุการณ์ก่อน-หลัง สลับกันไปมา เรื่องไหนภาพน้อยเขียนเร็ว เรื่องไหนภาพเยอะ เขียนแล้วเก็บไว้ใส่ภาพตามหลังทำให้ตีพิมพ์ช้าไป...ด้วยประการนี้ละจ้า



The stories in this blog are the true experiences of everyday life from a regular person, "Me". I have written since I lived in Thailand and have continued to write since that I moved away from Thailand and married a man who is totally different from myself in almost every way. I write the blog so I can share my everyday life with my family in Thailand and also to record my memories because nobody can bring back time that has passed but my writing can. If my writing can help anyone as reference information it is good.


My post do not in order by the date because I have pictures do not finish organizing so I wrote the stories and save as daft then will public when I added the photos so the stories with less photos always public first.

Friday, September 10, 2010

ผัดเนื้อกะหนมปัง...Beef stir fried with bread

มื้อเย็นเมื่อวาน ทำง่ายๆๆ ให้พุงโตแล้วรีบไปเรียนภาษาอังกฤษเพราะเปิดเรียนวันแรกไม่อยากสาย (ปกติสายเสมอในวันเรียน) กินคู่กับหนมปัง ซื้อแป้งสำเร็จมาใส่ตู้อบ ไม่ถึง 30 นาทีก็ได้กินแล้ว
Yesterday I cooked beef stir fried for Darin before went to ESL class. It was my first day back to school, so I did not want to be late then I cooked earlier. I also baked a bread (bought a dough) to eat with beef stir fried for him.


ผัดเนื้อทำง่ายๆๆตามนี้จ้า (ทำบ่อย)
It is easy to cook as below:

1.หั่นเนื้อเป็นชิ้นพอคำ (โอ้ทใช้เนื้อสเต๊กเพราะซื้อประจำ)
slices beef ( I used Beef steak )
2.หั่นพริกหยวก แครอท หอมหัวใหญ่ ชิ้นโตนิดนึงน่ะจะได้ดูน่ากิน
slices pepper, carrot and onion
3. ตั้งกะทะน้ำมันพอร้อน ใส่เนื้อผัดเกือบสุก
heat oil and add sices beef, stir until color changed but beef do not well yet
4.ปรุงด้วยน้ำปลา ซีอิ้วขาว น้ำมันหอย น้ำตาลทราย
seasoning with fish sauce, soy sauce, oyster oil and sugar
5.ผัดจนเนื้อสุก ใส่ผัก ตามข้อ 2 ผัดให้เข้ากัน แล้วปิดฝาแป้บนึงให้อบ สุกเร็วๆๆ แต่ไม่ต้องให้ผักสุกจนเละ (พุงโตไม่ชอบ) แต่ถ้าใครชอบผักเละๆๆ ก็อบนานหน่อย
continue cooking until beef well done then add vegetables as #2, then cover with the lid for few minutes. If you like very soft vegetables ,so leave a bit longer.
เท่านี้ก็ได้ผัดเนื้อจานอร่อยแล้วจ้า

No comments: