Thursday, September 23, 2010

ไก่พะโล้...Chicken in chinese Five-spice Blend

ใช้ผงพะโล้เพื่อนส่งมาให้ หลายเดือนแล้ว ยี่ห้อ"ถังทอง" หมักไก่ไว้ก่อนไปเรียนประมาณ ชั่วโมงครึ่ง กลับมจัดการผัดน้ำมัน กระเทียม น้ำตาลปึก แล้วใส่ไก่หมักลงไปผัด เติมน้ำนิดหน่อย เพราะไม่อยากกินหลายวัน พอไก่สุก เติมเต้าหู้ ปิดฝา อบแป้บนึง เสร็จจ้า ถ้าใครจะเติมไข่ก็ได้น่ะค่ะ ตามชอบค่ะ ภาพถ่าย ขณะ กำลังต้ม ควันโขมงเลย

I mixed before went to ESL class lastnight and cooked with I came back. It was about 1 and half hour.

Mixed chicken with chinese Five-spice Blend and let it stay about 1/2 hour to 1 hour . Heat little oil with garlic and brown sugar in a pan and then add mixing chicken.  Cook for 5 minutes then add little water. Continue cooking until the chicken done then add tofu and cover the lid for 10 minutes.

You can add boiled eggs too. For vegetarian  cook just boiled eggs and tofu.


No comments:

เมื่อเราไม่ท้อ ไม่ถอย ตั้งใจ และลงมือ อะไรก็สำเร็จได้สักวัน
แวะมาบ่อยๆ นะค่ะ ขอให้มีความสุข และ มีความรักรอบๆ ตัวทุกคนค่ะ
If we never give up and begin doing, we will succeed. I wish everyone happiness and love, stay around.

เรื่องราว ข้อมูล บทความ ที่เขียนทั้งหมด ที่พื้นที่แห่งนี้เป็นข้อมูลส่วนตัว ตั้งใจเขียนเป็นบันทึกเก็บไว้อ่านย้อนหลังเพราะไม่ได้เขียนใส่สมุดตั้งแต่มาอเมริกาและเพื่อง่ายต่อทางบ้านที่ประเทศไทยได้เห็นชิวิตความเป็นอยู่ ทั้งเล่าสู่กันฟังถึงสิ่งที่ได้รู้ ได้เห็น ได้สัมผัส มิได้มีเจตนากระทบกระทั่งบุคคลใดขอขอบคุณเจ้าของบทความ งานเขียน และรวมถึงวิดีโอ ที่มีประโยชน์ได้นำมาอ้างอิงเผยแพร่ไว้ที่นี่ และยินดีต้อนรับทุกคนที่เข้ามาทั้งด้วยความตั้งใจและบ้งเอิญค่ะ

Stories and articles in this blog are my experiences .I would like to share in public. Welcome everyone!

Since I moved to the USA I have not written in a book, I use this space to keep the memories of everything I do and everyone I meet and this makes it simple to update my family in Thailand also.

Thank you to all the writers and people educated in the media who I copied to share this blog