ทำง่ายๆๆ อีกตามเคย ต้มน้ำใส่คะนอร์ก้อนจนเดือด ใส่หมึกไส้ทะลักลงไป พอสุก ใส่ฟัก หั่นแครอทท่อนน้อยๆ ใส่ลงไปเพื่อเพิ่มสีสัน ต้มจนหมึกกะหมูสุกดี ปิดเตา ถ้าใครชอบฟักกะแครอทเละ ก็ต้มนานอีกนิด
ปล. หมูสับใส่ซีอิ้วขาว พริกไทย น้ำตาลทราย คลุกให้เข้ากันดีแล้วนำไปยัดไส้หมึก
I gave the name by what it look like. Normally the squid can stuff pork well if I did not buy the wrong one which open.
It was easy to cook like this :
1. boiled water with chicken favor cube
2. prepared ground pork mixed with soy sauce or fish sauce and peper for stuff in squid
3.prepared squash with slices in meduim pieces
4. add squid stuffed into boiling water and cook until well
5. add squash and cook about 10-15 minutes
6. add dry shimp if you like
และอีกจานของพุงโต สแกลลอป กับ บรอคเคอรี่(ต้มให้นิ่มเล้กน้อย) ผัดซีอิ้วขาว พริกไทย แถมหมึกไส้ทะลักให้ด้วย
No comments:
Post a Comment